Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nahliadnite s nami pod pokrievku závodného a školského stravovania

Vyhledávání

Pikantná polievka s kokosovým mliekom, grilovanými kuracími prsiami a hokkaido pyré

22. 11. 2024

Zdravé recepty

„Hľadáte netradičný obed plný chutí? Táto polievka je presne to, čo potrebujete. Extravagantná kombinácia pálivého chilli, jemného kokosového mlieka a grilovaných kuracích pŕs je skutočne neodolateľne lahodná a chutná. Hokkaido pyré navyše dodá polievke príjemnú krémovú konzistenciu a jemnú sladkosť. “

Pikantná polievka: Exotická chuť, ktorá vás určite dostane

Táto špeciálna polievka je plná exotických chutí a vôní. Kokosové mlieko jej dodáva jemnosť a krémovú konzistenciu, zatiaľ čo chilli a zázvor zabezpečia príjemné pálivé teplo. Grilované kuracie prsia navyše dodajú polievke bielkoviny a sýtosť. Stanete sa hviezdou kuchyne.

Autorom receptu je Michal Balucha, tohtoročný víťaz slovenského národného finále Culinary Cupu – talentovej súťaže kreatívnych kuchárov, ktorý sa s touto polievkou prebojoval do československého superfinále. Nemajte však obavy, že by ste ju nezvládli. Príprava tejto polievky je jednoduchšia, ako sa môže zdať. Stačí postupovať podľa receptu a výsledok vás milo prekvapí.

Suroviny na pikantnú polievku s kokosovým mliekom, grilovanými kuracími prsiami a hokkaido pyré

Suroviny

4 porcie

    • 100 g zázvoru
    • 30 g chilli rawit
    • 500 g hnedých šampiňónov
    • 300 g šalotky
    • 50 g citrónovej trávy
    • 60 g cesnaku
    • 50 g limetkových listov
    • 500 ml kokosového mlieka
    • 1,5 kg kuracích pŕs
    • 60 g koriandra
    • 2,5 kg hokkaido tekvice
    • 100 g trstinového cukru
    • 150 ml rybacej omáčky
    • 300 g paradajok
    • 1 kg kuracích kostí na vývar
    • soľ
    • čierne korenie
    • 500 ml slnečnicového oleja

Postup prípravy pikantnej polievky s kokosovým mliekom, grilovanými kuracími prsiami a hokkaido pyré

Pikantná polievka

Z kuracích kostí si pripravíme vývar. Do hotového vývaru pridáme zázvor, chilli, citrónovú trávu, cesnak, limetkové listy, cukor a paradajky.

Dochutíme rybacou omáčkou, kokosovým mliekom a soľou. Kuracie prsia si opečieme z každej strany a dopečieme.

Šampiňóny a šalotku si ugrilujeme na panvici do chrumkava. Zarestujeme si cibuľu, pridáme cukor a hokkaido tekvicu. Dochutíme soľou a korením. Uvarenú zmes mixujeme do hladka.

Print Friendly, PDF & Email

Q2 admin

Filter v receptoch:

načíst více receptů