Pikantná polievka s kokosovým mliekom, grilovanými kuracími prsiami a hokkaido pyré
22. 11. 2024
Zdravé recepty
„Hľadáte netradičný obed plný chutí? Táto polievka je presne to, čo potrebujete. Extravagantná kombinácia pálivého chilli, jemného kokosového mlieka a grilovaných kuracích pŕs je skutočne neodolateľne lahodná a chutná. Hokkaido pyré navyše dodá polievke príjemnú krémovú konzistenciu a jemnú sladkosť. “
Pikantná polievka: Exotická chuť, ktorá vás určite dostane
Táto špeciálna polievka je plná exotických chutí a vôní. Kokosové mlieko jej dodáva jemnosť a krémovú konzistenciu, zatiaľ čo chilli a zázvor zabezpečia príjemné pálivé teplo. Grilované kuracie prsia navyše dodajú polievke bielkoviny a sýtosť. Stanete sa hviezdou kuchyne.
Autorom receptu je Michal Balucha, tohtoročný víťaz slovenského národného finále Culinary Cupu – talentovej súťaže kreatívnych kuchárov, ktorý sa s touto polievkou prebojoval do československého superfinále. Nemajte však obavy, že by ste ju nezvládli. Príprava tejto polievky je jednoduchšia, ako sa môže zdať. Stačí postupovať podľa receptu a výsledok vás milo prekvapí.
Suroviny na pikantnú polievku s kokosovým mliekom, grilovanými kuracími prsiami a hokkaido pyré
Suroviny
4 porcie
100 g zázvoru
30 g chilli rawit
500 g hnedých šampiňónov
300 g šalotky
50 g citrónovej trávy
60 g cesnaku
50 g limetkových listov
500 ml kokosového mlieka
1,5 kg kuracích pŕs
60 g koriandra
2,5 kg hokkaido tekvice
100 g trstinového cukru
150 ml rybacej omáčky
300 g paradajok
1 kg kuracích kostí na vývar
soľ
čierne korenie
500 ml slnečnicového oleja
Postup prípravy pikantnej polievky s kokosovým mliekom, grilovanými kuracími prsiami a hokkaido pyré
Pikantná polievka
Z kuracích kostí si pripravíme vývar. Do hotového vývaru pridáme zázvor, chilli, citrónovú trávu, cesnak, limetkové listy, cukor a paradajky.
Dochutíme rybacou omáčkou, kokosovým mliekom a soľou. Kuracie prsia si opečieme z každej strany a dopečieme.
Šampiňóny a šalotku si ugrilujeme na panvici do chrumkava. Zarestujeme si cibuľu, pridáme cukor a hokkaido tekvicu. Dochutíme soľou a korením. Uvarenú zmes mixujeme do hladka.